Dooier op drift
gedichten
Charlotte Mutsaers
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 oktober 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Poëzie (306)
Codes
ISBN:
978-90-234-7458-6
EAN:
9789023474586
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
75 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Gedeeltelijk eerder verschenen in: Slagboom in bloei. - Gent : Druksel, 2009.
Annotatie
Flaptekst
Of Charlotte Mutsaers nu proza of poëzie schrijft, altijd is haar inventieve taalgebruik aanvallig en aanvallend tegelijk. Zoals de dichter Paul Bogaert het eens formuleerde: `Ze valt aan, ze springt plots op en bevochtigt de huid. Ze laat uw gedachten als wasgoed draaien op het pompend ritme van het hart. Toen in 2009 haar eerste poëziebundel Slagboom in bloei bij Druksel in Gent verscheen werd hij meteen als `fijnproeversbundel gesignaleerd. Omdat de oplage daarvan maar 126 stuks bedroeg, zijn de gedichten hieruit nu ook in deze nieuwe bundel opgenomen.
Dooier op drift sleurt de lezer mee van filosofie naar gruwelgedachte, van euforie naar desolaatheid, van hemel naar hel, van mineur naar majeur en vice versa, telkens weer volgens het eeuwenoude stramien van de Russische skatsjok waar Mutsaers sinds haar romandebuut De markiezin patent op heeft. Een bundel die getuigt van het eeuwig jonge hart van Charlotte Mutsaers.
Video

Video: Iris Koppe en Joey Boink

Het is toch wel uniek, aldus Charlotte Mutsaers, dat je je in twee steden helemaal thuis en vertrouwd voelt. Ze verdeelt haar tijd tussen Amsterdam en Oostende, dat ze meer dan dertig jaar geleden heeft ontdekt. Dat de Koningin der Badsteden haar zo sterk heeft geïnspireerd, heeft tot een blijvende liefde geleid. Oostende is ook de stad van de schilder James Ensor, voor wie zij een gedicht heeft gemaakt dat in haar recent verschenen bundel Dooier op drift is opgenomen.
Opname: Oostende, 9 februari 2013.

Opnamedatum: 09-02-2013

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen