Dromers, doemdenkers en doorzetters
verhalen van mensen en gebouwen in Coronie
Fineke van der Veen
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Medewerking:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Geschiedenis volgens genres - Bouwwerken voor verschillende doeleinden (718)In woord en beeld - Reisbeschrijvingen (995.2)
NUR:
Kunst algemeen (640)
Codes
ISBN:
978-94-602-2116-3
EAN:
9789460221163
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
192 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. bij de gelijknamige tentoonstelling in Fort Zeelandia in Suriname, te zien van 20 november tot 5 december 2010. - Met lit. opg.
Annotatie
Historische beschrijving van de plaats Coronie in Suriname met aandacht voor de karakteristieke houten gebouwen.
Flaptekst
"Het begon zoals veel liefdes beginnen, met de verleiding van uiterlijke schoonheid: de oude houten huizen met de ruime erven; het vele groen; de wuivende kokospalmen. Ook de plaatsnamen intrigeerden: Inverness, Mary¿s Hope, Hague.

Waar kwamen die namen vandaan? Al snel volgden meer vragen: wie wonen hier, wat leeft er achter de rustige façade? Hoe was het hier vroeger; waar zijn de oude verhalen?
En welke toekomst heeft dit schaars bewoonde gebied? Kunnen de karakteristiek gebouwen beschermd worden voor verder verval?"

In dit boek wordt een momentopname gepresenteerd: een documentaire van oude huizen en van verhalen van bewoners. Gevat in een historisch kader en ruim voorzien van foto's en tekeningen. Daarnaast bevat het boek 48 pagina's bouwhistorisch cahier met dvd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen