Duitsland op het spoor
Els Snick
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2016
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 maart 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Gidsen en kaarten (993)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-5937-445-4
EAN:
9789059374454
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
143 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Literair verslag van een reis door Duitsland in het voetspoor van de auteur Joseph Roth (1894-1939) en de recente Duitse geschiedenis.
Flaptekst
Els Snick is onlangs uit de kast gekomen. Voortaan zegt ze gewoon: ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door Duitsland en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend. Behalve Berlijn, dát is een leuke stad, dat hoort niet bij Duitsland, lijkt iedereen te denken.

Snick neemt ons mee op haar reis door Duitsland. Toevallige ontmoetingen, nieuwsgierigheid, en haar lievelingsschrijver Joseph Roth leiden haar. Ze logeert in Roths favoriete hotels in onder meer Berlijn, Leipzig en Düsseldorf en bezoekt onder andere het Oktoberfest in München, de gevangenis van Landsberg waar Hitler Mein Kampf schreef, vergeten kuuroorden in het Zwarte Woud en de oude mijnsites van het Ruhrgebied. Ze gaat de confrontatie aan met de clichés over Duitsland, praat met vluchtelingen en met bijzondere Duitsers en duikt in haar eigen (familie)verleden.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen