Echt sexy
Renate Dorrestein
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2007
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-1699-7
EAN:
9789025416997
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
221 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e (geb.) dr.: 2007.
Annotatie
Een scholiere loopt weg van huis en school, niet alleen op zoek naar haar verdwenen vriendin, maar ook vanwege een enge medescholier en de toestand thuis.
Flaptekst
Geachte Lezerles,
Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsver-krachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren baby alvast hadden aangemeld bij Hyves, een vriendonnetwerk op internet. Een knal in mijn hoofd was het gevolg. Hoe krankzinnig kan het leven worden? Echt sexy doet er nog een schepje bovenop. om te laten zien wat de consequenties zouden kunnen-zijn.
Maak kennis met Fiebie Koolveld. mijn dertienjarige heldin. Bij haar op het schoolplein maken minderjarige dealers de dienst uit. in garageboxen en fietstunnels voltrekken zich duistere zaken, on volwassenen geven niet thuis. Vaak heefl Fiebie het gevoel dat zij do enige op aarde is die zou willen dat iedereen wat minder gemeen was. Wanneer haar beste vriendinnetje op een dag spoorloos verdwijnt. begint Fiebie, in de hoop haar terug te vinden, aan een lange zwerftocht door do stad. Opgejaagd door een griezelige jongen die erop uit is háár te laten verdwijnen, dromend over haar moeder in Oezbekistan en hunkerend naar Johnny, bij wie zij in huis woont, belandt ze ten slotte bij Van Hamelen, expert in het opsporen van vermiste meisjes. En dan komt ze niet alleen achter bepaalde economische wetten, ze ontdekt ook zichzelf.
In Echt sexy gaat een onthutsende wereld open. Het is de onze.
Veel leesplezier!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen