Eddie Ekster maakt een lied
luisterboek
Gerard Janssen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Codes
ISBN:
978-90-476-0015-2
EAN:
9789047600152
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
14 cm
Omvang:
24 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Aan de kop van de titelpagina: De Easy Aloha's presenteren.
Annotatie
Eddie Ekster vindt zijn eigen geluid maar saai en gaat bijzondere geluiden opnemen in het bos. Prentvertelling met kleine tekeningen in kleur en een cd met elf liedjes. Vanaf ca. 5 jaar.
Flaptekst
Eddie is een ekster met een lamme vleugel die zich heeft verstopt in een konijnenhol naast de dierentuin. Hij heeft een opnamerecorder waarmee hij de hele dag geluidjes opneemt. Krasjes, plofjes en snaveltikjes. Maar soms klinkt er een prachtig vioolachtig geluid, alsof een hemels dier meezingt. Gewapend met de recorder gaat Eddie op weg naar de dierentuin, op zoek naar nog meer paradijselijke geluiden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden als de piepmuis, de hikkip, de boeroehoe en de scheetkolibrie. Maar er dreigt ook gevaar.
Eddie Ekster maakte een lied bevat kinderliedjes van het dj-duo Gerard Janssen en Bas Albers alias The Easy Aloha's. Met medewerking van topmuzikanten als David Kweksilber, Marco Willems en David Rockefeller.
Het boekje bevat het verhaal, geillustreerd door Femke Hiemstra. Eddie Ekstermaakt een lied is een co-productie tussen Excelsior Recordings en Uitgeverij Rubinstein.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen