Een avontuurlijke reis door je hoofd
zo werken je hersenen
Max van der Linden
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Fysiologie (600.52)
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Codes
ISBN:
978-90-499-2348-8
EAN:
9789049923488
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
255 pagina's
Extra pagina's:
[8] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
De moeder van Bo ligt in coma in het ziekenhuis; als hij haar regelmatig gaat opzoeken, ontmoet hij een geheimzinnige geleerde. Verhaal met veel extra informatie over de werking van de hersenen. Met zwart-witte en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
De moeder van Bo ligt al drie jaar in coma. Het lijkt alsof zijn moeder slaapt, maar Bo weet heus wel dat ze niet zomaar ineens wakker wordt. Hij vraagt zich af of ze het wel fijn vindt dat hij langskomt en haar naar muziek laat luisteren, want ze zegt toch nooit iets terug.
Als Bo op een dag in het ziekenhuis verdwaalt, belandt hij op een geheime afdeling. Daar ontmoet hij dr. Gnostis, die alles weet over de werking van de hersenen en die bezig is met een supergeheim experiment. Bo krijgt per ongeluk wat van een geheim drankje binnen. Eerst gebeurt er niks. Maar dan merkt Bo dat hij door zijn eigen brein kan reizen…

Wat gebeurt er eigenlijk in je hersenen als je verliefd bent? Of als je slaapt? Hoe zorgt je brein ervoor dat je kunt zien? Waar worden je herinneringen opgeslagen? Kunnen mensen die in coma liggen écht horen wat je zegt? In Een avontuurlijke reis door je hoofd wordt antwoord gegeven op al deze en nog veel meer vragen.
Met heel veel weetjes, en échte testjes en proefjes die je zelf kunt doen!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen