Een buitengewoon gewoon leven
Monica Wood
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2016
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The one-in-a-million boy
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Houghton Miffin Harcourt
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-452-1005-6
EAN:
9789045210056
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
384 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The one-in-a-million boy. - New York : Houghton Miffin Harcourt, 2016.
Annotatie
Een 11-jarige jongen doet klusjes voor een 104-jarige vrouw die hij aansteekt met zijn enthousiasme voor Guinness wereldrecords; als hij plotseling niet meer komt, neemt zijn vader het klussen over en raakt de opgeleefde vrouw steeds meer betrokken bij diens leven.
Flaptekst
Een hartverwarmende roman voor de lezers van Het Rosie project

De 104 jarige vrouw - De 11 jarige jongen - en een vriendschap van 9 zaterdagen


Juffrouw Ona Vitkus heeft haar hele leven - op drie maanden in de zomer van 1914 na - zo onopvallend mogelijke geleefd en haar geheimen streng bewaakt.
De jongen, met zijn fascinatie voor wereldrecords, brengt daar verandering in met zijn bezoekjes. Hij is elf. Zij is honderdvier jaar Ʃn honderddrieƫndertig dagen oud (hij houdt het bij). De jongen geeft haar het gevoel dat ze misschien toch wel speciaal is. Beter laat dan nooit...
Maar nu is de jongen al twee weken niet geweest en begint ze te denken dat hij toch niet zo bijzonder is als ze dacht. Wat kan anders de reden zijn van zijn plotselinge verdwijning?
Als juffrouw Vitkus de jongen al bijna vergeten is, komt niet hij maar zijn vader plotseling bij haar langs, vastbesloten om de goede daad waar zijn zoon aan was begonnen af te maken. Ona moet deze nieuwe vreemdeling duidelijk maken dat er niet alleen veel klusjes zijn om op te knappen, maar dat er ook een levenswerk te volbrengen is... Maar waar kan de jongen gebleven zijn?

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen