Een complexe affaire
Amy Grace Loyd
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2015
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
25 maart 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The affairs of others
Jaar van uitgave:
2013
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Picador
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-452-0600-4
EAN:
9789045206004
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
271 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The affairs of others. - New York : Picador, ©2013.
Annotatie
De komst van een nieuwe onderhuurder heeft veel gevolgen voor de huisbazin, die als weduwe probeert haar leven sterk te controleren en zichzelf af te schermen.
Flaptekst
'Loyds proza vloeit op schitterende wijze, van begin tot eind, met de elegantie van een ervaren auteur.' - Vanity Fair

'Betoverend, prachtig en koortsachtig geschreven. Zoals Celia ervaart, is de aantrekkingskracht van andermans dagelijkse bezigheden moeilijk te weerstaan.'- Entertainment Weekly

Een complexe affaire is een roman over de ontembaarheid van levenslust en passie, hoe groot verdriet of obstakels ook zijn.

Vijf jaar na de vroege dood van haar echtgenoot is Celia Cassill verhuisd van de ene wijk van Brooklyn naar de andere, maar heeft ze geen vooruitgang geboekt. Als eigenaresse van een klein appartementencomplex leeft Celia in de overtuiging dat ze recht heeft op haar eigenaardigheden, ze selecteert haar huurders daarom op hun vermogen om andermans privacy te respecteren.

Maar de hele dynamiek binnen het gebouw wordt verstoord door de komst van Hope, een flamboyante vrouw van middelbare leeftijd die haar gezin ontvlucht is na de zoveelste affaire van haar man. Wanneer Hope zelf een hartstochtelijke maar luidruchtige affaire begint en een van de andere huurders op mysterieuze wijze verdwijnt, worden de zorgvuldig om Celia's leven opgeworpen muren aan een test onderworpen en is het gedaan met de rust binnen het gebouw.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen