Een culinaire wereldreis
in meer dan 120 gerechten de wereld rond
Allegra McEvedy
Auteur:
Uitgegeven:
[Maarssen], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 november 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Bought, borrowed & stolen : recipes & knives from a travelling chef
Jaar van uitgave:
2011
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Conran Octopus Ltd
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Gerechten van afzonderlijke landen en streken - Joodse keuken (629.6)Wereldreizen - Reizen in meer dan één werelddeel (961)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-0877-4
EAN:
9789048308774
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
351 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Bought, borrowed & stolen : recipes & knives from a travelling chef. - London : Conran Octopus Ltd, 2011. - Met register.
Annotatie
Flaptekst
In meer dan 120 gerechten de wereld rond

Chef-kok en kookboekenauteur Allegra McEvedy brengt van elke reis die ze maakt behalve exotische recepten nog een bijzonder souvenir mee naar huis: een mes.

Vermakelijke anekdotes over de zoektocht en aanschaf van de messen lopen als een rode draad door dit boek. Centraal staan uiteraard de recepten: 123 verrassende én bruikbare ideeën voor soepen, salades, snacks, hoofdgerechten met en zonder vlees en vis, nagerechten en gebak uit negentien verschillende landen, waaronder Brazilië, Japan, Turkije, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika en Malawi.

EEN STIJLVOL KOOK- EN REISBOEK IN RETROSTIJL

Als kind werd ze al door haar vader, een historicus, op sleeptouw genomen naar allerlei verschillende landen. Haar ouders raadden haar aan een dagboek bij te houden, maar al voor haar tiende was het al duidelijk dat Allegra niet bijster geïnteresseerd was in al die vreemde culturen. Ze schreef vooral over dat aspect van de vakantie dat haar het meest fascineerde: al dat onbekende eten dat ze zag en proefde. De jaren gingen voorbij en wat begon als een gewoon dagboek werd haar 'Food Diary', het verslag en de lijstjes van een rondreizende chef-kok - ingrediënten, gerechten en alles wat bij de bereiding kwam kijken dat haar maar enigszins boeide. McEvedy is medeoprichter van de inmiddels beroemde restaurantketen Leon. In 2008 waren ze winnaar van het Best Restaurant Concept.

Als professioneel chef-kok heeft Allegra een gezonde fascinatie voor het gereedschap dat nodig is in de keuken, en ze besloot uit elk land waar ze at een mes mee te nemen dat het land en de keuken typeerde. Volgens Allegra illustreert de schoonheid van een mes het culinaire karakter van een stad of land, van een esthetisch ontworpen Scandinavisch visfileermes tot een elegant maar meedogenloos mes uit Japan.

'Door dit soort boeken krijg je trek in dingen waarvan je niet eens wist dat je ze lekker vond, uit plaatsen waar je niet elke dag komt.'
- Delicious
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen