Een heel jaar feest
Ellen Tijsinger
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Editie:
4e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Bundels van gemengde inhoud (070)
NUR:
Kleuterboeken (272)
Codes
ISBN:
978-90-216-6595-5
EAN:
9789021665955
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
127 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. titel met ill. van Ruud Bruyn: Soms is het feest : verhalen, liedjes, spelletjes en knutseltips. - Haarlem : Gottmer, 1986.
Annotatie
Bundel met verhalen over een saai bos waar langzamerhand meer leven in komt, doordat de dieren zingen, spelletjes spelen en knutselen. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Ver hiervandaan ligt het feestbos. Het is een prachtig bos, maar toch wonen er helemaal geen dieren. Je hoort geen vogel fluiten en geen bijtje zoemen. Wat saai en stil! Gelukkig verandert dat snel. De familie Muis is er het eerst, dan komen er een gans bij en wel honderdtwaalf spinnen! Zo wordt het almaar drukker en gezelliger, al is het soms ook wel wennen aan elkaar. Het verhaal van de dieren volgt de vier jaargetijden en de verschillende feestdagen. Elk hoofdstuk wordt gevolgd door liedjes en activiteiten die in het teken staan van het betreffende seizoen. In februari bak je zelf valentijnskoekjes, met pasen maak je een paasboom waar je iets lekkers in kunt doen en in de zomer speel je buiten het tikspel 'Vang de bijen'. Bij elk spel, recept of knutseltje staat precies wat je nodig hebt en ieder liedje is voorzien van een notenbalk en gitaarakkoorden. Dat wordt feest in huis, park en bos!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen