Een jaar met Jip en Janneke
Annie M.G. Schmidt
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2009
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 4 - 6 jaar (281)
Codes
ISBN:
978-90-451-0739-4
EAN:
9789045107394
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
120 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Teksten grotendeels gebaseerd op: Jip en Janneke. - Amsterdam : De Arbeiderspers, 1977. - Oorspr. verschenen in Het Parool, 1952-1957. - Kleurenill. eerder verschenen in Bobo, 1976-1980.
Annotatie
Bundeling van vijftig verhaaltjes over Jip en Janneke rondom de vier seizoenen. Vanaf ca. 3 jaar.
Flaptekst
Een jaar met Jip en Janneke begint met `Bloemen zaaien in het voorjaar, en eindigt met de jaarwisseling en `een nieuwe kalender . In de loop van het jaar zoeken Jip en Janneke paaseieren in de tuin, gaan ze samen naar het strand en ook naar Artis. Er wordt gevliegerd, in regenplassen gestampt, een sneeuwman gemaakt en natuurlijk versieren ze samen de kerstboom. Bij elk van de vijftig verhalen hoort een schitterende grote kleurenillustratie. Een feest van herkenning, én een jaar lang kijk- en voorleesplezier.
De verhalen van Annie M.G. Schmidt over Jip en Janneke verschenen oorspronkelijk in Het Parool. Fiep Westendorp maakte er de herkenbare zwart-wit illustraties bij. In de jaren zeventig verschenen de verhalen van Jip en Janneke in het kindertijdschrift Bobo, waarvoor Fiep Westendorp nieuwe illustraties maakte, in kleur. Dat leverde prachtige tekeningen op, waarvan de mooiste en bijzonderste in Een jaar met Jip en Janneke zijn verzameld.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen