Een knipoog van de Boeddha
Erica Terpstra
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 september 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Bewerking:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-7043-3
EAN:
9789025770433
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
88 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Kinderboek ter gelegenheid van de tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu, gehouden in De Nieuwe kerk Amsterdam van 16 september 2018 tot en met 3 februari 2019.
Annotatie
Onno en Wendy reizen in een droom naar India, waar ze het prinsje Siddhartha ontmoeten. Van hem leren ze over het boeddhisme en hoe je gelukkig kunt worden in je leven. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Tijdens een themaweek over het boeddhisme zet Onno op school een Boeddhabeeldje op zijn tafel. Dan gebeurt er iets heel raars: het beeld geeft Onno een knipoog! Onno weet zeker dat hij zich niet heeft vergist. Maar er gebeuren meer vreemde dingen… Als Onno die avond het beeldje beter bekijkt, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is zijn vertrouwde slaapkamer verdwenen: hij is in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! De mysterieuze rimpelingen nemen hen mee op een avontuurlijke reis door het leven van Siddhartha, de kleine prins die later de Boeddha zou worden.

Een knipoog van de Boeddha is het eerste kinderboek van Erica Terpstra, ‘levenslang student in het boeddhisme’. De illustraties zijn gemaakt door knipkunstenares Geertje Aalders. Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama schreef het voorwoord.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen