Een ronde tafel in het regenwoud
Rindert Kromhout
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Foto's:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Tropenflora en -fauna (578.7)
NUR:
Non-fictie kinderboeken (< 12 jaar) (210)
Codes
ISBN:
978-90-258-5171-2
EAN:
9789025851712
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
64 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Wat doe je als mensen bomen willen kappen in het tropisch regenwoud, omdat dat geld en werk oplevert, terwijl anderen de natuur willen beschermen? Voor dit lastige probleem moet een oplossing worden gevonden. Met grappige verslagen van jonge verslaggevers, een rollenspel en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar; met name geschikt voor groepsgebruik.
Flaptekst
In het tropisch regenwoud op Borneo klinkt het kabaal van kettingzagen. Woudreuzen worden geveld, dieren slaan op de vlucht.
'Stop!' roepen de natuurbeschermers. 'Jullie vernietigen het regenwoud!'
We kĂșnnen niet stoppen,' is het antwoord. 'Hout en palmolie leveren werk en geld op.'

Wat weegt zwaarder: het belang van de natuur of het belang van mensen? Voor de twee jonge speciale verslaggevers in dit boek is het duidelijk: van het regenwoud moet je afblijven. Maar zo eenvoudig is het niet, mensen moeten ook leven.

Het is een lastig probleem en er moet een oplossing komen waarmee iedereen tevreden kan zijn: de natuurbeschermers, de houtindustrie en alle andere partijen die met de kap van het tropisch regenwoud te maken hebben.
Daarom: om de tafel allemaal! Om de ronde tafel. Iedereen is even belangrijk, niemand mag aan het hoofd zitten. Praat met elkaar, luister naar elkaar en maak plannen waarvan alle partijen uiteindelijk kunnen zeggen: goedgekeurd!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen