Een vrouw op de vlucht voor een bericht
David Grossman
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Serietitel:
Dwarsligger®
Serienummer:
354
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 juni 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Isja borachat mi-besora
Jaar van uitgave:
2008
Plaats van uitgave:
Tel Aviv
Uitgever:
Hakibbutz Hameuchad
Vertaald uit:
Hebreeuws
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-498-0420-6
EAN:
9789049804206
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
1211 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Isja borachat mi-besora. - Tel Aviv : Hakibbutz Hameuchad, ©2008. - Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Cossee. - Oorspronkelijke druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cossee, 2009.
Annotatie
Een Israëlische vrouw ontvlucht haar huis om niet het eventuele doodsbericht van haar in het leger teruggekeerde zoon te hoeven ontvangen.
Flaptekst
Een vrouw op de vlucht voor een bericht van David Grossman, een van Israëls beroemdste schrijvers, gaat over vriendschap en ruimdenkendheid, over liefde, over ouderschap en over je weg in het leven. Maar het is vooral een boek over een moeder die probeert een gezin in stand te houden in een klein en verscheurd land.
Israël verkeert in staat van alarm. Ora’s zoon meldt zich vrijwillig voor een militaire actie op de Westelijke Jordaanoever. Door het huis uit te vluchten hoeft Ora het slechte bericht dat ze verwacht niet in ontvangst te nemen en kan ze misschien de boodschap tegenhouden en haar zoon redden.

David Grossman houdt de 5 mei-lezing 2015. Zijn zoon Uri Grossman sneuvelde in 2006 in Libanon, terwijl Grossman werkte aan Een vrouw op de vlucht voor een bericht.

Voor alles bezingt Grossman de liefde van een moeder voor haar kind. De wetenschap dat Grossman gedurende het schrijven van dit boek zelf zijn zoon verloor, maakt de roman nog indringender. – VPRO Gids

dwarsligger® 354
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen