Een weerzien, een ontmoeting en een reis
de Barcelona-trilogie
Eduardo Mendoza
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 december 2009
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
El misterio de la cripta embrujada
Jaar van uitgave:
1979
Plaats van uitgave:
Barcelona
Uitgever:
Seix Barral
Vertaald uit:
Spaans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-899004-7-0
EAN:
9789089900470
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
604 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. titel: De Barcelona-trilogie. - Amsterdam : Vassallucci, 2003. - Bevat: Het geheim van de behekste crypte. - Vert. van: El misterio de la cripta embrujada. - Barcelona : Seix Barral, 1979. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 1991 ; Het labyrinth van de olijven. - Vert. van: El laberinto de las aceitunas. - Barcelona [etc.] : Seix Barral, 1982. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 1995 ; Het avontuur van de dameskapper. - Vert. van: La aventura del tocador de señoras. - Barcelona : Seix Barral, 2001. - (Biblioteca breve). - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2002.
Annotatie
Drie verhalen over een psychiatrische patiënt die de politie van Barcelona regelmatig bijstaat bij een wonderlijk probleem.
Flaptekst
Prachtige nieuwe editie van De Barcelona-trilogie. De prettig gestoorde antiheld van deze meesterlijke romans wil eigenlijk niets liever dan een rustig leventje leiden. Maar wat hij ook probeert, steeds raakt hij weer verstrikt in bizarre moordzaken, doofpotaffaires en andere gebeurtenissen die zich afspelen in de duistere steegjes van Barcelona, en die hij op zijn geheel eigen, onnavolgbare wijze tracht op te lossen. In een reeks hilarische verwikkelingen manoeuvreert hij door alle gevaren heen, om toch steeds weer te eindigen in de psychiatrische inrichting waaruit hij tot elke prijs probeert weg te komen. Een weerzien, een ontmoeting en een reis is een onvergetelijke avonturenroman, goed voor vele uren leesplezier. Tussen de regels door schrijft Mendoza op aangenaam politiek incorrecte wijze en vol ironie over corruptie, zelfverrijking en verloedering. En natuurlijk staat altijd de stad centraal die hij vereeuwigde in de bestseller De stad der wonderen Barcelona.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen