Een zondag met Caillebotte
Ingrid Godon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
c. 1850 - c. 1914 (737.7)
NUR:
Basisschool: kunstzinnige vorming (195)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-258-6133-9
EAN:
9789025861339
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
26 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Deel uit de serie kunstprentenboeken van Leopold.
Annotatie
Camille woont, als zoon van een tuinman, in de negentiende eeuw op een landgoed bij Parijs. Hij vertelt dat de schilder Caillebotte hem wil schilderen. Maar wie is die man? Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Flaptekst
1877, Yerres, vlak onder Parijs. Camille speelt in het park waar zijn vader tuinman is in dienst van de rijke familie Caillebotte.

Meneer Caillebotte vraagt of hij hem mag tekenen.

Wie is die schilderende man met zijn allesziende blik? Camille kijkt mee in Caillebottes schetsboek en beziet de wereld als nieuw, met nieuwe gedachten die alles bijzonder maken. Kon het maar altijd zondag zijn…

Gustave Caillebotte (1848-1804) genoot een onbezorgde jeugd in een gefortuneerde familie. Hij schilderde en zijn broer fotografeerde. Gustave was bevriend met bekende impressionistische schilders als Monet en Renoir die hij ook financieel steunde. Zelf schilderde hij realistische taferelen in een impressionistische stijl. Hij was geïnteresseerd in ruimte en beweging en werd sterk beïnvloed door de nieuwe fotografie, wat te zien is aan de bijzondere perspectieven in zijn schilderijen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen