Een Zwitsers leven in de tropen
de lotgevallen van Elie Ripon in dienst van de VOC (1618-1626)
Leonard Blussé
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 november 2016
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Nederlandse handelscompagnieën (939.2)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-351-4506-1
EAN:
9789035145061
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
303 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Memoires van een Zwitserse militair die in dienst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verschillende Oost-Aziatische landen bezocht en diverse gevechten meemaakte met zowel Aziaten als West-Europese concurrenten.
Flaptekst
Vierhonderd jaar geleden verliet Elie Ripon zijn woonplaats Lausanne om als huursoldaat in den vreemde te gaan dienen. Bijna tien jaar lang zwierf hij over de wereldzeeën, eerst als walvisvaarder en daarna als officier, piraat, diplomaat en spion in dienst van de VOC. Eenmaal in Azië aangeland, viel hij met zijn neus in de boter. Overal waar tussen 1619 en 1626 oorlog gevoerd werd, vocht hij mee. Na terugkeer in Zwitserland, met een lijf vol littekens, zette deze vechtersbaas annex rasverteller zijn unieke belevenissen op papier, met waardevolle kennis over landen en volken, gelardeerd met kleurrijke verzinsels.
Nooit is zo openhartig, onderhoudend én fantasierijk verteld over het avontuurlijk leven in de begintijd van de VOC als in dit ooggetuigenverslag dat voor het eerst in het Nederlands verschijnt.

Prof. dr. Leonard Blussé (Universiteit Leiden)is auteur van onder meer Bitters Bruid, Retour Amoy en Visible Cities.
Dr. Jaap de Moor (senior-onderzoeker verbonden aan de sectie militaire geschiedenis van de Landmachtstaf) publiceerde Westerling's oorlog en Generaal Spoor. Triomf en tragiek van een legercommandant.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen