Eigentijdse quilts
kleur, textuur en vervorming
C.June Barnes
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 september 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Stitching to dye in quilt art
Jaar van uitgave:
2008
Uitgever:
Batsford
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Appliquéwerk - Lapjeswerk (626.2)
NUR:
Handwerken, naaien en naaldkunst als hobby (474)
Codes
ISBN:
978-90-483-0250-5
EAN:
9789048302505
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
127 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Stitching to dye in quilt art. - Batsford, cop. 2008. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Handleiding voor het vervaardigen van quilts, waarbij het gestikte product wordt geverfd en behalve textiel ook materialen als plastic, metaal, knopen en ritsen worden toegepast.
Flaptekst
Prijswinnend textiel kunstenares C. June Barnes waste in 1999 een nieuwe quilt en ontdekte tot haar grote spijt dat de kleuren waren doorgelopen. Om de situatie te redden verfde ze de quilt nog eens met twee andere kleuren… en ontdekte iets verrassends: de naaien-om-te-verven-techniek was geboren.

Na dit gelukkige toeval is C. June Barnes bekend geworden vanwege haar prachtige geverfde quilts, die zonder uitzondering hun leven begonnen als neutrale lapjes, om vervolgens in een rijk kleurenpalet geverfd te worden – een revolutie voor de kunst van het quilten.

Naast verftechnieken ontdekte June de geweldige mogelijkheden van vervorming en krimp. Door het handig manipuleren van stoffen en door ingenieuze toevoegingen, zoals verpakkingsstrips, plastic koord en knopen, maakt ze intrigerende ontwerpen.

In dit mooie geïllustreerde boek onthult de schrijfster voor het eerst de geheimen van haar innovatieve technieken. De stapsgewijze oefeningen bevatten alle instructies die u nodig heeft om fraai vervormde en geverfde werkstukken te maken, maar de focus ligt op experimenteren en creativiteit. Aan het eind van elk van de twee delen van dit boek ziet u een verzameling prachtige werkstukken van de beste hedendaagse textielkunstenaressen.

Het boek behandelt:
- Het belang van de stofsoort: met welke stof kunt u wel en met welke stof kunt u niet goed werken, en hoe kunt u het verschil vaststellen
- Het gebruik van voorgeverfde stoffen voor een groter contrast
- Toevoegingen zoals kant en andere versieringen
- Het gebruik van koorden en bandjes
- Het gebruik van knopen voor textuur en vervorming

Als u met quilten nieuwe wegen wilt inslaan en daarbij een rijkdom aan nieuwe innovatieve technieken wilt leren, is dit voor u hét boek.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen