Einstein & Elisabeth
de ongewone vriendschap tussen een ongewone geleerde en een ongewone koningin van België
Rosine De Dijn
Auteur:
Uitgegeven:
Schoten, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 oktober 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Geschiedenis der natuurkunde - Natuurkundigen (530.4)20e eeuw (946.6)
NUR:
Historische biografieën (681)
Codes
ISBN:
978-94-921592-9-8
EAN:
9789492159298
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
286 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Geschiedenis van de vriendschap tussen Albert Einstein (1879-1955) en koningin Elisabeth van België (1876-1965), die vooral tot uiting kwam in hun briefwisseling.
Flaptekst

Hij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won dankzij zijn relativiteitstheorie. Zij was een nichtje van de sprookjesachtige Oostenrijkse keizerin Sissi en zelf koningin van een klein landje, België. Hij shockeerde de wereld met zijn protest tegen de atoombom, die zonder zijn baanbrekend wetenschappelijk onderzoek niet had kunnen gemaakt worden. Zij shockeerde de wereld met haar bezoeken aan communistisch China en de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog. In turbulente tijden, getekend door economische crisis en oorlog, vonden Albert Einstein en koningin Elisabeth elkaar. Twee excentriekelingen maar vooral twee verwante zielen die een passie deelden voor muziek, kunst, wetenschap, politiek ... Ze speelden samen viool, discussieerden en correspondeerden begeesterd over wat hen dreef in het leven, respecteerden en bewonderden elkaar. Hun ontroerend mooie vriendschap - sommigen durven zelfs te spreken van een romance - duurde bijna dertig jaar, tot zijn overlijden in 1955.
Rosine De Dijn vertelt met grote inleving over de ongewone vriendschap tussen 'het gekke genie' en 'de rode koningin'. Haar boek verschijnt exact 100 jaar na de algemene relativiteitstheorie van Einstein en 50 jaar na het overlijden van koningin Elisabeth.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen