En toen, Sheherazade, en toen?
uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht
Imme Dros
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Navertelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Tijdschriften (862)
NUR:
Cadeauboeken algemeen (370)
Codes
ISBN:
978-90-258-7296-0
EAN:
9789025872960
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
185 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Heel lang geleden en ver hier vandaan...

... leefde de jonge vorst Sjahriar, die ontdekte dat hij door zijn vrouw werd bedrogen. Gek van verdriet liet hij haar doden om vervolgens elke nacht een nieuwe bruid te nemen die hij ’s ochtends liet onthoofden door zijn vizier.

Tot Sheherazade, de dochter van de vizier, haar vader vraagt of zij de volgende bruid mag zijn. In de eerste nacht vertelt Sheherazade de vorst een verhaal dat in de ochtend nog niet uit is. Sjahriar laat haar een dag langer leven om ’s nachts de afloop te kunnen horen. Maar het verhaal gaat over in een ander verhaal, waarvan het einde de ochtend niet zal halen. De bedrogen machthebber heeft geen verweer tegen het onvoltooide, en de nachten rijgen zich aaneen…

Een selectie uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht, herverteld door meervoudig Zilveren Griffel-winnares Imme Dros, die lovende kritieken ontving voor haar vertalingen van de Ilias en Odyssee. Zeer rijk geïllustreerd door meervoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen.

Een feestelijke editie voor alle leeftijden, luxe uitgegeven in halflinnen band met kleur op snee, en voorzien van leeslint.
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen