Er zwom een garnaal door het Kattegat
verzamelde gedichten
Daan Zonderland
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Bezorging:
Inleiding:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Po√ęzie (306)
Codes
ISBN:
978-90-351-3120-0
EAN:
9789035131200
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
263 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
DAAN ZONDERLAND
Er Zwom een garnaal door het kattegat
BEZORGD DOOR
DICK WELSINK
Bijna elke po elezer in Nederland kent gedichten van Daan Zonderland, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Hij is een van de meest gebloemleesde dichters van Nederland, en velen kennen gedichten van hem uit hun hoofd. Zonderlands werk wordt nog altijd opgenomen in bloemlezingen en po ekalenders, en ook op internet is heel wat van hem te vinden. Maar een verzameld werk van hem bestond nog niet. In Er zwom een garnaal door het Kattegat zijn alle gedichten van Daan Zonderland opgenomen, bezorgd door Dick Welsink. Het is een verzameling die de oudere lezer met weemoed en een lach aan zijn jeugd zal doen terugdenken, maar die een jongere generatie onmiddellijk zal aanspreken door haar frisheid, originaliteit en beknoptheid. Een juweel van Nederlandse dichtkunst, nu eindelijk in band beschikbaar.
Daan Zonderland is het pseudoniem van Daniel Cerhard van der Vat (1909-1977). Hij was leraar Engels en later correspondent van het toenmalige dagblad De Tijd in Londen, maar hij werd beroemd met zijn kinderboeken en zijn kolderrijmen en nonsensgedichten.
Dick Welsink is werkzaam bij het Letterkundig Museum in Den Haag. Hij bezorgde onder meer po e-uitgaven van Jan Boerstoel en Kees Stip.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen