Erdoğan
de nieuwe vader van Turkije?
Nicolas Cheviron
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 november 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Erdoğan : nouveau père de la Turquie?
Uitgever:
©2016
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
21e eeuw (947.7)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-446-3262-0
EAN:
9789044632620
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
430 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Erdoğan : nouveau père de la Turquie?. - ©2016. - Vertaald uit het Frans. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Biografie van de Turkse politicus (1954), sinds 2003 president van Turkije.
Flaptekst
Over het land en over de leider kun je bijna alleen in vraagzinnen spreken. Is Turkije een vriend met vijandige grillen of eerder een tegenstander die soms een aardig gezicht trekt? Is het een macht in opkomst of juist een land dat op de rand van de afgrond staat? En wat wil Recep Tayyip Erdogan, sinds 2003 de Turkse leider? Is hij een vernieuwer of wil hij terug naar de tijd van de sultans? Is voor hem democratie een doel of een middel voor dubieuze doeleinden, zelfs voor persoonlijk gewin? Verdient hij ons vertrouwen of moeten we hem wantrouwen?
De Franse Turkije-kenners Nicolas Cheviron en Jean-François Pérouse gaan in Erdogan. Nieuwe vader van Turkije? op zoek naar de moeilijk te achterhalen realiteit van de zeemanszoon die een hoofdrolspeler op het wereldtoneel werd.
De auteurs, die al bijna twintig jaar de opkomst van Erdogan volgen, schreven de eerste grote biografie van de man die, met name sinds de mislukte staatsgreep van juli 2016, door de wereld met argusogen wordt bekeken.

Nicolas Cheviron, journalist, woont sinds 2000 in Turkije en volgt voor diverse Franse en niet-Franse media de Turkse actualiteit. Jean-François Pérouse, geograaf, is vanaf 1999 werkzaam in Turkije, de laatste jaren als directeur van het al bijna een eeuw in Istanbul gevestigde Institut Français des Études Anatoliennes.

'Een magistrale biografie.'
France Arménie

'In tegenstelling tot eerdere boeken over Erdogan, in Turkije gepubliceerd, heeft deze biografie de verdienste heel nauwgezet te zijn; de feiten worden gescheiden van de vele mythes die de persoonlijkheid van de leider omringen.'
Le Monde
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen