Europa. Vloek of zegen?
Hendrik Vos
Uitgegeven:
Antwerpen, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 maart 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-02-25240-2
EAN:
9789002252402
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21,5 cm
Omvang:
256 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Vier jaar geleden vroegen de auteurs van Hoe Europa ons leven beïnvloedt zich af waarom Europa zo zelden in de media komt. Vandaag de dag zit Europa iedere dag in het journaal. Herman Van Rompuy, Angela Merkel, Barroso... zijn bekende gezichten geworden.

Helaas verschijnen ze zelden in een goed nieuws-context. Al geruime tijd ploetert Europa door het moeras van de eurocrisis. Maar is die crisis de schuld van Europa? Waren we zonder Europa beter af geweest? Is de euro nu de grote boosdoener of heeft hij ons behoed voor nog meer onheil? Gebruiken de nationale regeringen Europa als boeman om hun begroting in orde te krijgen en besparingen door te voeren? Zijn de maatregelen die Europa zo moeizaam neemt wel afdoende?

Veel vragen, veel meningen opinies, maar hoe zit het eigenlijk? In Europa. Vloek of zegen? proberen Europa-specialisten Hendrik Vos en Rob Heirbaut op een genuanceerde manier het project Europa te duiden. De auteurs beschrijven hoe buitengewoon groot de impact van de Europese Unie op ons dagelijks leven is geworden. En uiteraard wordt er heel veel aandacht besteed aan de bankencrisis, de eurocrisis, de macht van Duitsland, het bijna-failliet van Griekenland…

Is Europa een volmaakt project? Nee, maar zijn de alternatieven dan zoveel beter? Een boek dat veel stof tot nadenken biedt en dat je toelaat om op basis van objectieve informatie je eigen mening te vormen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen