Europese mandarijnen
een blik achter de schermen van de Europese Commissie
Derk Jan Eppink
Auteur:
Uitgegeven:
Tielt, 2007
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Europese politiek - Europees federalisme (339.5)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-209-6626-8
EAN:
9789020966268
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
304 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Ruim zeven jaar werkte Derk-Jan Eppink als topambtenaar in de achterkamertjes van de Europese Commissie. De Commissie geniet bij het grote publiek weinig bekendheid, maar beslist wel over het reilen en zeilen en de toekomst van bijna een half miljard Europeanen. Nu hij zijn functie heeft neergelegd om in New York te gaan werken, blikt hij terug op zijn Europese tijd.

In dit boek gunt Eppink de lezer in zijn bekende ironische stijl een zeldzame blik achter de schermen van Europa. Op onnavolgbare wijze schetst hij een portret van de 'Europese mandarijnen', de topambtenaren van de Europese Commissie, over wie een Duits eurocommissaris recent nog zei 'te veel macht hebben en te weinig gecontroleerd'...

Derk-Jan Eppink was kabinestsmedewerker van Europees commissaris Frits Bolkestein en later van de Estse commissaris Siim Kallas. Hij was ook jarenlang politiek verslaggever, eerst bij NRC Hndelsblad en daarna bij De Standaard. Bij uitgeverij Lannoo verscheen eerder zijn succesvoolle boek Avonturen van een Nederbelg.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen