Eveline Stoel leest Asta's ogen
de levenskracht van een Indische familie
Eveline Stoel
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
16e eeuw (944.4)
Codes
ISBN:
978-90-476-1095-3
EAN:
9789047610953
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,1 cm
Omvang:
78 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Integrale weergave van het boek: Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar.
Annotatie
Geschiedenis van een Indische familie die na de onafhankelijkheid van Indonesië een nieuw bestaan in Nederland moet opbouwen..
Flaptekst
Indische Nederlanders staan bekend als de best geïntegreerde minderheidsgroep van Nederland. Maar het succesverhaal heeft een keerzijde: in veel Indische families werden de Indo-geschiedenis en -cultuur decennialang doodgezwegen.

Asta’s ogen wekt beide tot leven en is een wijze les voor iedereen in de huidige multiculturele samenleving.

Asta Hoyer is een matriarch. Het hoofd van een Indische familie die in haar eentje acht kinderen grootbracht en een natuurlijke autoriteit uitstraalt: ‘Marlon Brando in een bloemetjesjurk’. Vanaf het moment dat Eveline Stoel Asta’s familiekring betreedt, als vriendin van een van haar vele kleinkinderen, is zij door haar gefascineerd. Hoe zag Asta’s leven in Indië eruit? Wat is er precies met haar man gebeurd? Hoe lukte het de familie te aarden in het Brabantse Oss? En waarom wil niemand terug naar Indonesië. Al was het maar voor een vakantie? Als Stoel vragen stelt, stuit ze op het spreekwoordelijke ‘Indische zwijgen’. Pas na jaren krijgt ze meer details te horen. Gecombineerd met haar eigen onderzoek vallen de puzzelstukjes op hun plaats.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen