Ex-drummer
roman
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 1994
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Trefwoord(en):
Codes
ISBN:
90-5333-256-1
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
182 pagina's
Bibliografische annotatie
1e dr.: 1994.
Flaptekst
Drie losers gaan op zoek naar een drummer en vragen het ikpersonage of hij de taak op zich wil nemen. Hij hapt toe en aldus begint de geschiedenis van de slechtste band die Gent ooit heeft gekend. Toch winnen ze een rockwedstrijd, waarna de ellende pas goed begint. Te midden van al deze ellende is er de troostende liefde tussen het ik-personage en zijn vrouw Lio.
Ex-drummer wordt bevolkt door halvegaren, gekke meisjes, de legendarische Koning van Siam, kale gefrustreerden, dode vorsten, een sadistische minister en een sergeant in een dwangbuis, die zich bewegen in een wereld van haat, nijd, onbegrip, matchsvertoon, drank, drugs, mislukte seks en onuitroeibare domheid. Het ikpersonage en zijn vrouw proberen zich, zonder zich af te zonedren, tegen deze wereld te beschermen. Met Ex-drummer zette Herman Brusselmans een nieuwe stap op het pad dat slechts wordt betreden door de groten uit de literatuur.
In 2007 gaat de film Ex-drummer in premi , het speelfilmdebuut van regisseur Koen Mortier, gebaseerd op deze inmiddels klassieke roman.
Herman Brusselmans (1957) publiceer-de meer dan veertig boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een belangrijk schrijver.
'Ex-drummer' als je eraan begint, ben je verloren.' DE LIMBURGER
'Brusselmans vlamt dit keer in zijn tur-bostijl door het wereldje van pseudo- popvedetten.'DE STANDAARD
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen