Ezels
Sanneke van Hassel
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Verhalenbundels (303)
Codes
ISBN:
978-90-234-6744-1
EAN:
9789023467441
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
127 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
In Ezels maken we onder andere kennis met een Chinese loempiabakker en zijn stille liefde, met een moeder die alleen door Cornwall trekt en een Amerikaanse op weg naar het Como-meer. Sanneke van Hassel haalt haar personages uit hun vertrouwde omgeving en stelt ze voor beslissende keuzes. Weggaan of blijven, de waarheid zeggen of liegen, vreemdgaan of trouw zijn – Van Hassel laat zien dat het maken of het ontlopen van een keuze vaak op hetzelfde neerkomt.

In deze verhalenbundel schetst Sanneke van Hassel de menselijke soort met mildheid en verbazing – intussen de vraag openlatend wie de werkelijke ezels uit de titel zijn.
Video

Video: Iris Koppe en Joey Boink

‘In de loop van niet veel meer dan een decennium is Sanneke van Hassel uitgegroeid van een beginnend auteur tot een stedelijke, regionale, nationale en internationale speler van belang. Ze heeft niet alleen zelf een indrukwekkende reeks verhalen gepubliceerd, ze heeft ook het verhaal als genre fris op de literaire kaart gezet… Ze is een Rotterdamse auteur die zowel door de thematiek van haar werk als door haar activiteiten in de stad, in het land en in de wereld kosmopoliet is in de praktijk.’

Aldus de jury die de Anna Blaman Prijs 2013 toekende aan Sanneke van Hassel. De prijs werd op 12 december in het Stadhuis van Rotterdam aan haar uitgereikt. Wat ze mooi vindt aan korte verhalen, is dat een verhaal een soort ingedikte werkelijkheid is, of een uitsnede van die werkelijkheid. Als schrijver moet je meteen ter zake komen, en dat ook nog op een spannende manier. Als kind verzon ze elke dag ’s avonds in bed verhalen. Later op de Schrijversvakschool bleek het korte verhaal haar heel goed te liggen en begon ze bewust schrijvers van korte verhalen te lezen. In haar nieuwste bundel heeft ze voor haar gevoel nog meer dan voorheen hele verschillende personages gecreëerd die misschien af en toe wel iets voor elkaar krijgen, ‘maar dan op een hele kleine, persoonlijke manier’.
Opname: Rotterdam, 12 december 2013.

Opnamedatum: 12-12-2013

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen