Fair trade
mensen op weg naar een beter bestaan
Éric St-Pierre
Auteur:
Uitgegeven:
Hilversum, 2012
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 januari 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Le tour du monde équitable des femmes et des hommes qui sèment l'espoir
Jaar van uitgave:
2010
Uitgever:
Éditions de l'Homme
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Internationale handel (im- en export) (372.3)
NUR:
Onderwijs algemeen (840)
Codes
ISBN:
978-90-5956-418-3
EAN:
9789059564183
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
238 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Le tour du monde équitable des femmes et des hommes qui sèment l'espoir. - Éditions de l'Homme, cop. 2010. - Uitg. in samenw. met Oxfam Novib.
Annotatie
Reportage in woord en beeld over de productie van landbouwgewassen op basis van duurzaamheid, kleinschaligheid en eerlijke handel in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.
Flaptekst
Dit boek neemt ons in 350 indrukwekkende foto’s mee naar de vier uithoeken van de planeet, waar handwerklieden, boeren, landarbeiders die allerlei voedingsmiddelen produceren die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Deze vrouwen en mannen staan aan de bodem van de productieketen en zijn dorstig naar gerechtigheid.

Aan de hand van kleurrijke, zonovergoten landschappen en intieme, treffende portretten reizen we rond de wereld langs vijftien landen in Azië, Afrika en Latijns-America en maken we kennis met maar liefst twaalf fairtrade-sectoren. Van de meest voorkomende, als handwerk, koffie en cacao tot minder bekende producten als sheaboter, quinoa en guarana.

De auteur introduceert producenten, beschrijft de productieketen voor elk product, schetst de voordelen en uitdagingen van een keuze die is gebaseerd op solidariteit en helpt ons het ware gezicht van fairtrade ontdekken: de vrouwen en mannen die een eerlijkere wereld bouwen.

Eric St-Pierre is een Canadese fotojournalist die van fairtrade zijn specialisme heeft gemaakt. Zijn foto’s wonnen vele prijzen en in 2007 werd hij uitgeroepen tot een van de tien fairtrade-pioniers van Canada.

‘Fairtrade biedt een alternatief dat gebaseerd is op ideeën van sociale gerechtigheid, productkwaliteit en zorg voor het milieu. Dit boek is een teken van hoop dat een andere wereld mogelijk is.’
Dr. Francisco van der Hoff, medeoprichter Max Havelaar

- de verhalen achter 12 fairtrade-sectoren over de hele wereld
- indringende portretten met prachtige foto’s
- uitgave in samenwerking met Oxfam Novib
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen