Feest bij de familie Van de Velde
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
23 februari 2018
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-3611-6
EAN:
9789044636116
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
222 pagina's
Flaptekst
De oude Van de Velde wordt 85 jaar. Z'n vrouw organiseert een feest, waarvoor familieleden en enige vrienden zijn uitgenodigd. Een andere invité is een verrassingsgast, een beroemde man van wie vader Van de Velde een groot bewonderaar is. Als deze gast arriveert in het midden van de niet al te best functionerende familie Van de Velde gaan de poppen pas echt aan het dansen.
Feest bij de familie Van de Velde is een typische Herman Brusselmans-roman, met een vermenging van tragiek en het komieke, gevuld met wijsheden en inzichten, en geschreven in een stijl die sinds 1982 uniek is in Vlaanderen en Nederland. Het is een prachtig boek geworden.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds vijfenzeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Over Hij schreef te weinig boeken:
'In Hij schreef te weinig boeken doet Herman Brusselmans alles wat Herman Brusselmans tot Herman Brusselmans maakt: ontregelen, ontwrichten, debunken en méér.'JEROEN VULLINGS, VRIJ NEDERLAND

Over De fouten:
'Prachtig geobserveerd en geschreven.'ARIE STORM, HET PAROOL

'Een levende legende.'ÖZCAN AKYOL, DE VOLKSKRANT

'Oergeestig en volslagen nonsensicaal.'HP/DE TIJD
Video

Video: Erik Jan Harmens

"Dit boek is een soort Vlaamse versie van 'Honderd jaar eenzaamheid', hoewel ik het stilistisch iets sterker vind." Erik Jan Harmens in gesprek met Herman Brusselmans over diens 76ste roman, Feest bij de familie Van de Velde (Prometheus).

Opnamedatum: 25-04-2018

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen