FIFA WK vrouwenvoetbal Frankrijk 2019
het officiële boek
Catherine Etoe
Uitgegeven:
Uithoorn, 2019
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
FIFA Women's World Cup France 2019 : the official book
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Carlton Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Voetbal; Toernooien (619.15)
NUR:
Sport en spel algemeen (480)
Codes
ISBN:
978-90-452-1674-4
EAN:
9789045216744
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
96 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: FIFA Women's World Cup France 2019 : the official book. - London : Carlton Books, ©2019.
Annotatie
Overzicht in woord en beeld van alle nationale teams, waaronder die van Nederland, die meededen met het FIFA WK vrouwenvoetbal in Frankrijk (2019), ook met de (voor)geschiedenis en diverse team- en spelerrecords.
Flaptekst
Van 7 juni tot en met 7 juli vindt in Frankrijk het FIFA Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen plaats. 24 teams van over de hele wereld zullen in 52 wedstrijden op negen verschillende locaties in Frankrijk strijden om de eretitel.

FIFA WK vrouwenvoetbal 2019 is het officiële boek bij dit kampioenschap en geeft informatie over de achtergrond van het toernooi, de poule-indeling, de speelsteden, de deelnemende landen, de teams en sterspeelsters en een terugblik op de acht eerder gespeelde toernooien.

Vrouwenvoetbal is mondiaal een van de snelst groeiende sporten. Niet voor niets heeft de FIFA het prijzengeld voor de 24 deelnemende landen van het WK verdubbeld tot 30 miljoen dollar. De populariteit van het vrouwenvoetbal is na het behalen van de Europese titel ook in Nederland alleen maar toegenomen. Sterspeelsters als Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden tekenden lucratieve contracten bij tot de verbeelding sprekende clubs als FC Barcelona, Arsenal en Olympique Marseille en worden op de voet gevolgd door de vaderlandse sportmedia.

De sfeer van het vrouwenvoetbal spreekt een breed publiek aan. In de stadions vind je geen agressie, rellen of beledigende spreekkoren, maar gezelligheid, enthousiasme en een feest voor jong en oud. En ook binnen de lijnen is er veel anders: zelden is sprake van vuile overtredingen, opstootjes of verhit protest tegen de scheidsrechter. En het ‘theater’ zoals we dat van de speler Neymar kennen, zie je er ook nooit terug. Kortom, er is reden genoeg om je op het WK vrouwenvoetbal te verheugen en te genieten van de subtiele dribbels van Lieke Martens, de onverzettelijke tackles van Stefanie van der Gragt, de fijne steekpasses van Jackie Groenen, de rushes van Shanice van de Sanden en de goals van Vivianne Miedema.

Met FIFA WK vrouwenvoetbal 2019 zal je niets ontgaan en ben je op de hoogte van alle details!
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen