Fleur, heldin van Oranje
Gerard van Gemert
Uitgegeven:
Hasselt ; Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
23 januari 2014
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Natuur, plant, dier (< 12 jaar) (223)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-448-2146-8
EAN:
9789044821468
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
85 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitgave in samenwerking met de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockeybond).
Annotatie
Fleur mag met haar klas de finale van het wereldkampioenschap hockey in Den Haag bijwonen. Ze hoort een gesprek tussen twee boeven die de wereldbekers willen stelen. Samen met haar vriendin probeert ze dit te voorkomen. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Fleur Wildebrand is met haar klas uitgenodigd om de finale van het WK Hockey in Den Haag bij te wonen. Samen met haar beste vriendin Valerie verheugt ze zich op een heerlijke hockeydag. De meiden doen mee aan een shoot-outcompetitie, waarmee ze een meet and greet met de internationals van Oranje kunnen winnen. Alles wat ze geleerd hebben bij hun club HCV, halen ze uit de kast. Maar er komt een einde aan het onbezorgde genieten als Fleur en Valerie toevallig een gesprek afluisteren en te horen krijgen dat er plannen zijn om de wereldbekers uit het stadion te stelen. Ze vertellen het aan de meester, maar die gelooft hen niet. Dan besluiten de twee vriendinnen om de diefstal zelf te voorkomen. Dat proberen ze op een nogal aparte manier, die deze mooie dag in een keer kan verpesten.

Een heerlijk hockeyverhaal over lef, vriendschap en diefstal, nu eens spannend en dan weer grappig.

Dit boek is speciaal geschreven naar aanleiding van het WK hockey 2014 in Den Haag en komt tot stand in samenwerking met de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockeybond).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen