Floris V-pad
Nederlandse deel Amsterdam-Parijs : Amsterdam-Bergen op Zoom 245 km
Sietske de Vet
Auteur:
Uitgegeven:
Amersfoort, 2009
Editie:
6e volledig vernieuwde dr
Serietitel:
Lange-afstand-wandelpad
Serienummer:
1-3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Gidsen en kaarten (985.3)
NUR:
Wandelgidsen (502)
Codes
ISBN:
978-90-71068-77-5
EAN:
9789071068775
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
136 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. titel: Graaf Floris V-pad. - Nieuwegein : Stichting LAW, 1987. - (LAW ; 7, trajekt 2). - Met lit. opg.
Annotatie
Het Floris V-pad leidt van Amsterdam naar Parijs, dwars door een oer-Hollands landschap over onverharde dijken en paden die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld. De hier beschreven wandeling over het Nederlandse deel van het pad, tot Bergen op Zoom, voert onder meer langs het Muiderslot, in de nabijheid waarvan Floris V werd vermoord.
Flaptekst
Van het Floris V-pad (LAW 1-3) is een nieuwe gids verschenen. In deze zesde, volledig herziene uitgave loopt de hoofdroute van Amsterdam naar Bergen op Zoom. De route, met een totale lengte van 245 km., begint in Amsterdam, bij de Dam. En dat is nieuw. Langs de Amstel gaat het via Diemen en Weesp naar Muiden, om daar de oude route weer op te pakken.

Wie een bezoek brengt aan het Muiderslot, begrijpt meteen waarom het Floris V-pad hierlangs voert. De graaf is hier niet alleen ontvoerd, maar in de nabijheid van het kasteel is hij ook vermoord. Wandelen over het Floris V-pad is dus ook een tocht door de geschiedenis. Onderweg kruist de route de wegen die de vermaarde graaf ooit ging. Daarnaast biedt de route een kennismaking met de Hollandse Waterlinie, Kinderdijk, de Biesbosch en aantrekkelijke stadjes als Oudewater en Willemstad.

Het Floris V-pad is met deze herziene druk het eerste deel van de internationale route die van Amsterdam naar Parijs voert. Want in Bergen op Zoom, waar het Floris V-pad eindigt, kan de wandeling vervolgd worden over GR12 naar Parijs.

Het Floris V-pad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is te bestellen via de webwinkel van www.wandelnet.nl of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel en VVV-kantoren. De lijst met overnachtingsadressen van hotels en campings langs de route staat niet meer in gedrukte gids, maar als een actuele lijst op de routepagina van het Floris V–pad op de website www.wandelnet.nl. http://www.wandelnet.nl
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen