Fresco's paradijs
de nieuwe zijderoute; de socrateslezing 2013
Louise O. Fresco
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
DVD Video
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Afzonderlijke vraagstukken der internationale economische politiek (354.4)Overige onderwerpen (628.9)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-476-1596-5
EAN:
9789047615965
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,5 cm
Omvang:
2 DVD Video
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
In samenwerking met Omroep Human en het Humanistisch Verbond. - Bevat: Fresco's paradijs / regie Marjolein Boonstra ; research/productie Lies Janssen ; De nieuwe zijderoute : de Socrateslezing 2013 / regie Marjoleine Boonstra ; productie Wilma Verbeek.
Annotatie
Nederlandse hoogleraar Louise Fresco (1952) belicht ontdekkingen op het gebied van landbouw en voedsel over de hele wereld. Rode draad is de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de toenemende wereldbevolking voeden zonder de aarde teveel te belasten.
Flaptekst
In de zesdelige serie van Human, Fresco’s Paradijs, trekt hoogleraar Louise Fresco onder het motto eten is weten is geweten de wereld over. Ze bezoekt plekken waar op het gebied van landbouw en voedsel hoopvolle ontdekkingen zijn gedaan, kleine stappen worden gezet of grote

ontwikkelingen worden voorbereid. Fresco laat zien wat we kunnen leren van de fouten uit het verleden en benadrukt de noodzaak van de wetenschap en de macht van de consument voor de toekomst.

In De Socrateslezing 2013, De Nieuwe Zijderoute, gaat Louise Fresco in op het heden en verleden van de productie van ons voedsel.

Louise Fresco is internationaal bekend als deskundige op het gebied van landbouw en voedsel.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen