Gabriels dood
Richard B. Wright
Uitgegeven:
Breda, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
October
Jaar van uitgave:
2010
Uitgever:
Harper Perennial
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-445-1194-9
EAN:
9789044511949
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
221 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: October. - Harper Perennial.
Annotatie
Als een 74-jarige man een oude zieke bekende vergezelt op zijn laatste tocht naar Zwitserland, komen herinneringen op aan 1944 en de Invasie, toen zij beiden verliefd waren op hetzelfde meisje.
Flaptekst
James Hillyer krijgt van zijn dochter Susan het verschrikkelijke nieuws dat zij dezelfde agressieve vorm van kanker heeft als waar haar moeder aan is overleden. James vliegt van de Verenigde Staten naar Engeland, waar Susan woont. In Londen komt hij Gabriel Fontaine tegen, een oude kennis van zestig jaar geleden. Gabriel heeft in zijn jeugdjaren polio opgelopen en kwam daardoor in een rolstoel terecht. De vriendschap tussen beiden was gecompliceerd, gebaseerd op medelijden, onbegrip, jaloezie en ontzag. Nu, zestig jaar later, heeft Gabriel een verzoek aan James. Hij is samen met zijn verpleger op doorreis naar Zürich om zijn leven te beëindigen en wil graag dat James hem tot die tijd vergezelt. Samen brengen ze de zomer door. Een oude vriendschap komt opnieuw tot leven, maar het afscheid is onvermijdelijk.

Richard Wright (Canada, 1937) werkte jaren voor de lokale media, was redacteur, ging terug naar de universiteit en promoveerde op de Engelse taal. Clara en Nora betekende zijn grote literaire doorbraak, met drie grote Canadese literaire prijzen en de titel van Schrijver van het jaar. Zowel dit boek als Overspel verschenen eerder bij De Geus.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen