Geesje Zoet
Marjan Berk
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 december 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1994
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Leopold
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Kinderboeken algemeen (200)
Codes
ISBN:
978-90-450-1622-1
EAN:
9789045016221
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
215 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Bevat: Geesje Zoet en het snoepspook. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Leopold, 1994 ; Geesje Zoet en de tovertimmerkist. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Leopold, 1996 ; Geesje Zoet en de verdwenen prinses. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Leopold, 1998.
Annotatie
Drie verhalen over het zelfstandige meisje Geesje Zoet. Ze woont alleen met een spookje en een kip in een oude bakkerij. Dat vinden sommige mensen maar gek. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Geesje Zoet is een heel zelfstandig meisje.
Ze woont helemaal alleen in een oude bakkerij. Geesjes moeder woont met haar zusjes in de stad; Geesjes vader is chauffeur op een grote vrachtwagen en weinig thuis.
Maar Geesje houdt niet van de stad en daarom woont zij in het kleine dorp aan het water. Niemand zegt tegen haar: ‘Naar bed! De hoogste tijd!’ Of: ‘Vergeet niet je tanden te poetsen.’ Geesje regelt het allemaal zelf.
In dit boek zijn de drie avonturen van Geesje Zoet gebundeld tot één prachtig boek. In het eerste verhaal, ‘Geesje Zoet en het snoepspook’, ontdekt Geesje een zielig mager snoepspookje in de oude bakkerij. Samen met kip Jansen leren zij koken: pannenkoeken, kindertaartjes, planetenijs, schuimpjes, omaatjessoep, appeltaart… Doe jij mee?
In het tweede verhaal, ‘Geesje Zoet en de tovertimmerkist’, leert Geesje timmeren. Er moet een hok getimmerd worden voor kip Jansen. Geesje krijgt er ook een nieuwe vriendin bij, Gekke Dora. Waarom denkt iedereen toch dat Dora gek is? Ze is alleen maar anders.
In het derde verhaal, ‘Geesje Zoet en de verdwenen prinses’, mag Geesje met haar vader mee op de vrachtwagen. Onderweg krijgen Geesje en haar vader ruzie, en Geesje belandt alleen in Griekenland. Daar gaat ze samen met haar nieuwe vriendje de schildpad op zoek naar de botjes van een verdwenen prinses. En naar haar gouden schatten!

De verhalen over Geesje Zoet zijn geschikt voor kinderen van negen tot twaalf jaar.

Marjan Berk (1932) volgde de Amsterdamse Toneelschool, waarna zij jarenlang werkzaam was in het cabaret, toneel, musical, film en televisie. Vervolgens begon Berk te schrijven voor radio en televisie, onder andere het scenario voor de televisieserie Vrouwenvleugel, waarvoor zij in 1994 de Televizierring ontving. In 1980 verscheen haar eerste boek, Het bezuinigings- kookboek, dat zij samen met Jeroen Krabbé schreef.
Hierna volgden meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken.

Thea Ross (1949) is een West-Faalse kinderboekenschrijfster en illustratrice. Zij heeft meer dan honderd boeken van illustraties voorzien en runt haar eigen grafisch ontwerpbureau in Duitsland. Ross woont en werkt in Münster.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen