Gejaagd door de wind
Margaret Mitchell
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Achtendertigste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 april 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Gone with the wind
Jaar van uitgave:
1936
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Macmillan
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-225-7146-0
EAN:
9789022571460
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
959 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Gone with the wind. - New York : Macmillan, 1936. - 1e druk Nederlandse uitgave: 's-Gravenhage : Zuid-Hollandsche U.M., 1940.
Annotatie
Een jonge aristocratische vrouw uit Georgia tracht zonder scrupules en ten koste van de tradities van haar klasse iets te redden uit de ruïnes van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865), waarin de beschaving van het Zuiden verloren ging.
Flaptekst
Ze kon Rhett terugwinnen. Ze wist dat ze het kon. Er was nog nooit een man geweest die ze niet kon krijgen als ze eenmaal haar zinnen op hem had gezet. `Morgen zal ik een manier bedenken om hem terug te krijgen. Tenslotte begint er morgen weer een nieuwe dag. Zo eindigt een van de beroemdste liefdesverhalen ooit: dat van de mysterieuze Scarlett O Hara en de even onstuimige als intrigerende Rhett Butler. Hun gepassioneerde romance, die wereldwijd al miljoenen lezers wist mee te slepen, speelt zich af tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog in het zuiden van de Verenigde Staten, een tijd waarin net als nu - bestaande zekerheden als positie en welvaart, superioriteit en hiërarchie wankelen. Gejaagd door de wind is het portret van de ultieme moderne vrouw, die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben, misgrijpt en weer opnieuw begint.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire excursies
Delen