Gekoesterde schoonheid
kunst uit Brabants privébezit
Paul Huys Janssen
Uitgegeven:
Zwolle, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Kunstverzamelen - Kunsthandel - Kunstvervalsing (700.5)
NUR:
Kunst algemeen (640)
Codes
ISBN:
978-90-400-7699-2
EAN:
9789040076992
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
127 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch, 22 mei t/m 29 augustus 2010. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Weinig mensen weten dat Noord-Brabant belangrijk particulier kunstbezit kent. Verzamelingen van mensen met een grote liefde voor kunst ¿ en de wens en de middelen om zich te omringen met schoonheid. Voor de buitenwereld blijven deze kunstschatten verborgen. Ze worden gekoesterd in eigen kring. Maar welke pracht bevindt zich achter de gesloten deuren? In Gekoesterde schoonheid delen kunstverzamelaars hun passie met het publiek.

Gekoesterde schoonheid toont een groot aantal bijzonder fraaie werken. Van beroemde meesters uit de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst van internationale allure. Met onder meer schilderijen van Rubens, Ruisdael, Coorte, Steen, Van Spaendonck, Van Gogh, Breitner, Modigliani, Delaunay, Appel en De Kooning. Ook zijn er objecten en beelden van grootheden als Picasso en Zadkine. Nooit eerder werden de negentig kunstschatten samen gepresenteerd. Een unieke gelegenheid en reden genoeg voor deze rijkelijk geïllustreerde uitgave.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen