Gepakt
Mart Smeets
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 mei 2013
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Sportgeneeskunde - Sportmassage (617.3)
NUR:
Sportverhalen (489)
Codes
ISBN:
978-94-915673-5-3
EAN:
9789491567353
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
253 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Gedeeltelijk eerder verschenen in iets andere vorm in Trouw, Haarlems Dagblad, De Muur, VARAgids en NUsport.nl.
Annotatie
De bekende sportjournalist kijkt terug op de ontmaskeringen en dopingperikelen in de wielersport, en de (veel bekritiseerde) rol van de wielersportjournalistiek.
Flaptekst
Sinds de ontmaskering van Lance Armstrong als dopinggebruiker heeft Mart Smeets het zwaar te verduren gehad. Uit het putje van de samenleving borrelde veel haat en veel gescheld op, tegen de wielrennerij en de wielerjournalistiek in het algemeen en tegen Smeets in het bijzonder.

Het zette hem aan het denken. Had hij dan altijd gezwegen over doping? Was hij laf en naïef geweest? Had hij kúnnen bewijzen dat de wielrenners, die categorisch ontkenden, hadden gepakt? En kan hij de wielersport nog wel liefhebben, met zo veel ingebakken bedrog?

De antwoorden zijn te lezen in Gepakt. Het laat, behalve een openhartige Mart Smeets, ook een boeiende sportwereld zien op het kantelpunt van het oude en het nieuwe wielrennen.

Mart Smeets (1947) werkte van 1974 tot 2012 bij Studio Sport en is het wielrennen na zijn pensioen op de voet blijven volgen. Hij presenteert deze zomer tijdens de Tour de France voor de elfde keer De Avondetappe.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen