Gepakt
Mart Smeets
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 november 2014
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Sportgeneeskunde - Sportmassage (617.3)
NUR:
Sportverhalen (489)
Codes
ISBN:
978-94-610-1259-3
EAN:
9789461012593
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
398 pagina's
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : De Kring, 2013. - Gedeeltelijk eerder verschenen in iets andere vorm in Trouw, Haarlems Dagblad, De Muur, VARAgids en NUsport.nl. - Met grote letters gedrukt.
Annotatie
De bekende sportjournalist kijkt terug op de ontmaskeringen en dopingperikelen in de wielersport, en de (veel bekritiseerde) rol van de wielersportjournalistiek.
Flaptekst
Sinds de ontmaskering van Lance Armstrong als dopinggebruiker, heeft Mart Smeets het zwaar te verduren gehad. Uit het putje van de samenleving borrelde veel haat en veel gescheld op, tegen de wielrennerij en de wielerjournalistiek in het algemeen en tegen Smeets in het bijzonder. Het zette hem aan het denken. Had hij dan altijd gezwegen over doping? Was hij laf en naief geweest? Had hij kĂșnnen bewijzen dat de wielrenners, die categorisch ontkenden, hadden gepakt? En kan hij de wielersport nog wel liefhebben, met zo veel ingebakken bedrog?

De antwoorden zijn te lezen in Gepakt. Het laat, behalve een openhartige Mart Smeets, ook een boeiende sportwereld zien op het kantelpunt van het oude en het nieuwe wielrennen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen