Getekend: Fiep Westendorp
Maarten Brinkgreve
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2003
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2013
(Overige) personen
Illustraties:
Medewerking:
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw (736.8)
NUR:
Tentoonstellingscatalogus (644)
Codes
ISBN:
90-451-0047-9
EAN:
9789045100470
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
159 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. t.g.v. een tentoonstelling gehouden in De Kunsthal te Rotterdam, 13 september 2003 - 11 januari 2004. - Met bibliogr. van Fiep Westendorp en reg.
Annotatie
In een tiental bijdragen wordt het werk van Fiep Westendorp beschreven, vanaf haar veelal onbekende werk tot aan de unieke samenwerking met Annie Schmidt.
Flaptekst
We kennen ze allemaal: Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Figuurtjes die ontsproten aan het brein van schrijfster Annie M.G. Schmidt en hun uiterlijk kregen door de originele tekenhand van Fiep Westendorp. Maar deze illustratrice pur sang creeerde veel meer bijzondere figuren.

In Getekend: Fiep Westendorp wordt door verschillende auteurs voor het eerst overzicht gegeven van haar leven, haar oeuvre, samenwerking met schrijvers, werkwijze en inspiratiebronnen. Met veel foto's, maar vooral ook met haar prachtige illustraties, die in dit boek zijn afgebeeld los van hun oorspronkelijke, bijbehorende tekst. Zo, op zichzelf staand, tonen ze de kracht van het werk van Fiep Westendorp.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen