Gids voor de hunebedden in Drenthe en Groningen
Wijnand van der Sanden
Uitgegeven:
Zwolle, 2017
Editie:
Tweede, herziene druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
©2012
(Overige) personen
Foto's:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Gidsen en kaarten (986.3)
NUR:
Archeologie (682)
Codes
ISBN:
978-90-400-0704-0
EAN:
9789040007040
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
96 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: ©2012. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Compleet overzicht van de 54 nog bestaande hunebedden in de provincies Drenthe en Groningen, met details over onder meer de ligging, de ouderdom, de grootte en de gedane restauraties.
Flaptekst
De gids geeft in beknopte vorm een compleet overzicht van alle nog bestaande hunebedden in de provincies Drenthe en Groningen, 54 in totaal. De lezer vindt er alle mogelijke informatie over de hunebedden: waar ze liggen, hoe oud ze zijn en natuurlijk welke vondsten er gedaan zijn, maar ook over hun landschappelijke ligging, grootte, oriëntatie, restauraties en andere bijzonderheden.

Bij veel van de hunebedden wordt een thema behandeld, zoals de herkomst van de stenen, de ligging bij moerassige plekken of langs een weg, de wijze van dodenbijzetting, de zorg voor de hunebedden (onder meer in de Tweede Wereldoorlog), vandalisme, en nog veel meer.

De gids wordt voorafgegaan door een inleiding over de mensen die in de Steentijd de hunebedden hebben gebouwd en de manier waarop hun nazaten er mee omgesprongen zijn. Ook alternatieve theorieën komen aan de orde. Voor het boek zijn nieuwe foto's gemaakt. Het is onmisbaar voor iedereen die de hunebedden wil bezoeken en de laatste stand van zaken wil weten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen