Gitaar totaal!
2000 foto's, 1000 speeltips, 250 akkoorden
Tony Bacon
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 september 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Totally guitar
Jaar van uitgave:
2008
Uitgever:
Outline
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Co-auteur:
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Gitaar (786.31)
NUR:
Muziekbeoefening (als hobby) (472)
Codes
ISBN:
978-90-483-0247-5
EAN:
9789048302475
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
28 cm
Omvang:
608 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Totally guitar. - Outline, cop. 2008. - Met reg.
Annotatie
Wetenswaardigheden over de gitaar zoals de bouw van velerlei gitaarmodellen, verschillende speelstijlen met oefeningen en gitaarfabrikanten
Flaptekst
Gitaar totaal! is de ultieme gids over je favoriete instrument: het grootste, dikste en compleetste boek dat er bestaat over verschillende speelstijlen, een solide toerusting en de beste gitaarbouwers. Het is een uitgebreid handboek met alle info over de zessnarige gitaar.

Laat gerenommeerde specialisten jou de vaardigheden leren die je nodig hebt om rock, jazz en klassieke muziek te spelen; doe je voordeel met hun kennis over gitaren en versterkers; laat ze je helpen het beste uit je instrumenten, toebehoren en effecten te halen; en geniet van de fascinerende verhalen over oude en nieuwe gitaarbouwers – van Fender tot PRS, Airline tot Zemaitis en Gibson tot Parker.

Dit boek is met ruim zeshonderd bladzijden een kleurrijke en onovertroffen bron van informatie voor zowel beginnende als (ver) gevorderde gitaristen. Het omvat alles wat je moet weten over het invloedrijkste en populairste instrument ter wereld.

- Verbeter je speelstijl(en) en je licks door je te verdiepen in tien moderne genres: akoestisch, blues, rock & pop, country, rock-’n-roll, metal, latin, Afrikaans, klassiek en jazz.
- Lees de verhalen achter meer dan honderd belangrijke elektrischegitaarmerken, van Alembic tot Zemaitis, en vergaap je aan de mooiste en meest begerenswaardige modellen van de jaren dertig tot vlak na de millenniumwisseling – afgebeeld op fantastische kleurenfoto’s.
- Leer hoe je snaren opzet, je gitaar stemt en afstelt; hoe je elementen vervangt; en hoe je je geliefde instrument schoonmaakt, onderhoudt en opbergt.
- Neem een kijkje in de wereld van de versterkers en effecten die je sound maken: kom het fijne te weten over klassieke en hedendaagse buizenversterkers, stacks, transistorversterkers, plus een scala van pedalen, racks en multi-FX.
- Leer de taal van de gitaar vloeiend te spreken aan de hand van de geïllustreerde begrippenlijst: een woordenboek met alle gitaartermen die je nodig hebt. Nu kun je alles te weten komen wat er te weten valt over actie, flageoletten, nulfretten, sierranden en nog veel meer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen