Goede mensen
Nir Baram
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 januari 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Anasjiem toviem
Jaar van uitgave:
2010
Plaats van uitgave:
Tel Aviv
Uitgever:
Am Oved
Vertaald uit:
Hebreeuws
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-6826-4
EAN:
9789023468264
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
512 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Anasjiem toviem. - Tel Aviv : Am Oved, cop. 2010.
Annotatie
Een Berlijnse marktonderzoeker en een Russische collaboratrice moeten aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in het reine komen met hun activiteiten in de aanloop van de oorlog.
Flaptekst
Thomas Heiselberg, een briljante en ambitieuze marktonderzoeker, zet in Berlijn van de jaren dertig alles op het spel om succesvol te worden. Een nieuw bewind is aan de macht in Duitsland en Thomas beseft dat hij zijn specifieke talenten moet inzetten om te overleven in het Derde Rijk.

Op datzelfde moment staat in Leningrad de jonge, joodse Aleksandra Vajsberg voor een onmenselijke keuze. Haar ouders zijn door de communistische machthebbers bestempeld als 'vijanden van het volk' en zijn hun leven niet meer zeker. Om haar broertjes dat lot te besparen is Aleksandra gedwongen samen te werken met het regime dat haar familie bedreigt.

Aan de vooravond van de oorlog tussen Duitsland en Rusland denken Thomas en Aleksandra allebei dat ze een persoonlijke keuze maken, maar de gevolgen ervan zijn groter dan ze ooit hadden voorzien.

Goede mensen is een grootse roman waarin een van de duisterste periodes van onze geschiedenis centraal staat. Door de grote vertelkracht van Nir Baram en zijn diepgravende research is dit een uniek portret van twee gewone mensen in ongewone omstandigheden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen