Granaatschot
dyslexie uitgave
Gerard van Gemert
Uitgegeven:
Deventer, 2016
Serietitel:
Kief de goaltjesdief
Serienummer:
10
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
8 augustus 2016
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-94-632-4102-1
EAN:
9789463241021
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
53 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, ┬ę2014. - (Kief, de goaltjesdief ; dl. 10). - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype.
Annotatie
Als Daan en Remy hun bal zoeken, ontdekken ze een handgranaat. De politie en een onbekende man zijn wel geïnteresseerd. Vanaf ca. 7 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Flaptekst
Daan Kiefsma, beter bekend als Kief de goaltjesdief, voetbalt met zijn vrienden op het oude terrein van zijn club vv Almia. Als de bal in de struiken verdwijnt en Daan gaat zoeken, vindt hij iets raars. Remy, Daans beste vriend, zegt dat het een handgranaat is. Als het ding wat later ontploft, gelukkig zonder dat iemand gewond raakt, wordt de politie ingeschakeld en begint het balletje spreekwoordelijk te rollen. Wat later merkt Daan dat een onbekende blauwe auto wel erg vaak in de buurt is. Als de bestuurder Daan en Remy ook nog eens vragen gaat stellen over de granaat, denken de jongens dat ze te maken hebben met een criminele bende. Maar of dat zo is? Ondertussen wordt Daan uitgenodigd voor een proeftraining bij topclub fc Aetsveld. Als hij goed genoeg is, mag hij daarna meedoen aan een proefwedstrijd ...Al met al heeft Daan weer veel aan zijn hoofd in het tiende deel van 'Kief de goaltjesdief', een serie voor kinderen vanaf 7 jaar en een uitstekende opstap naar Gerard van Gemerts successerie 'De Voetbalgoden'.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen