Grip
Stephan Enter
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Negentiende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2011
Uitgever:
november 2011
Indeling
Medium:
Boek
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-282-4179-4
EAN:
9789028241794
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
183 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: 2011.
Annotatie
Vier alpinisten die in hun studententijd in de Noorse Lofoten enkele klimtochten gemaakt hebben, komen na twintig jaar bijeen voor een reünie.
Flaptekst
Winnaar Gouden Boekenuil Lezersjury 2012 - Grip begint in mei 2007 op het internationale spoorwegstation Bruxelles Midi. Bij gebrek aan echt wereldnieuws kondigen kranten de onsterfelijkheid van het mensdom aan; volgens een Amerikaanse hoogleraar zal het binnen twee decennia zover zijn.
Op deze zelfde zonovergoten dag zullen, twintig jaar na hun studententijd en eerste kennismaking in alpinistenkringen, Vincent, Martin, Paul en Lotte elkaar terugzien. Een incident op de Lofoten, boven de poolcirkel, stuurde hun leven op dramatische wijze. Er bestaat echter nog altijd verwarring over wat destijds precies is voorgevallen, en in de aanloop naar de voorgenomen reünie wordt het verleden voor ieder van de groep in een nieuw en soms ontluisterend perspectief geplaatst.
Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de moeilijke en soms pijnlijke vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden. Of de keuzes die je maakte wel jouw keuzes waren. Hoe het beeld dat je hebt van de ander zich tot die ander verhoudt.

Stephan Enter is als geen andere schrijver van zijn generatie in staat over de werking en betekenis van herinneringen te schrijven en tegelijk in een levendige en zintuiglijke stijl een ontroerend en aangrijpend verhaal neer te zetten.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen