Groeiend verzet
Marianne Thieme
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Editie:
Tweede druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
5 maart 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Ecologische partijen (333.7)
NUR:
Politicologie (754)
Codes
ISBN:
978-90-446-3764-9
EAN:
9789044637649
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
16 pagina's
Extra pagina's:
159 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
1e druk: 2019.
Annotatie
Tussenbalans van de ontwikkeling en poltiek van de Partij voor de Dieren sedert de oprichting in 2002, door de fractievoorzitster in de Tweede Kamer en medeoprichtster Marianne Thieme.
Flaptekst
‘Maandag 28 oktober 2002, twaalf dagen na de val van kabinet-Balkenende I. Het was koud, zonnig en droog, en er stond weinig wind. Dat viel op omdat het aan de IJ-oevers van Amsterdam vreselijk kan waaien. Vlak voor sluitingstijd stormde ik de Kamer van Koophandel binnen. Ik kwam zojuist uit het chique Zuid gefietst. Daar had ik de oprichtingsakte van een nieuwe partij ondertekend: de Partij voor de Dieren.’

In Groeiend verzet doet Marianne Thieme verslag van de opkomst van het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek. De redenen om de partij op te richten; de overeenkomsten met de negentiende-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen; hoe het is om als activist in het parlement een andere wijze van politiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen; en waarom zij ondanks felle tegenstand hoopvol is dat de nieuwe groene revolutie aanstaande is.

Groeiend verzet is verplicht leesvoer voor iedereen die meent dat het roer radicaal om moet.

‘En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie...’

Marianne Thieme (1972) is medeoprichter van de Partij voor de Dieren en sinds 2006 fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen