Groeten uit Groningen
honderd jaar veranderingen in de stad
Fotografencollectief PS
Uitgegeven:
2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 september 2013
Indeling
Medium:
Boek
Codes
ISBN:
978-94-91065-64-4
EAN:
9789491065644
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29,9 cm
Omvang:
224 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Je staat op dezelfde plek, maar in een andere tijd. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto's. Het verleden is verdwenen, maar is nog merkbaar in de details. Een historische gevel, de kerk op de achtergrond, de glooiing van de weg.

Het fotografencollectief PS zocht honderd oude foto's van de stad en maakte honderd recente foto's op exact dezelfde plek. In één oogopslag ziet je de veranderingen in beeld. De tram is een bus geworden, een vervuilende fabriek een moderne stadswijk, de handkar een buggy, een haven een parkeerplaats.

Groeten uit Groningen laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto's in groot formaat naast elkaar te zetten blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. Soms valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, soms in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een doses weemoed.

Het fotografencollectief PS bestaat uit: Marjolein Boshuisen, Erik van Echten, Ellen van den Houte, Wouter Landsman, Robert Mulder, Thea Ripken, Nico Schutte en Arjo Stokman.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen