Grote avonturen van de kleine Nicolaas
René Goscinny
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Histoires inédites dus petit Nicolas
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
IMAV éditions
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Co-auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Strips algemeen (360)
Codes
ISBN:
978-90-450-1644-3
EAN:
9789045016443
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
250 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Histoires inédites dus petit Nicolas. - Paris : IMAV éditions, cop. 2004. - Vervolg op: Meer nieuwe avonturen van de kleine Nicolaas.
Annotatie
Humoristische verhalen die spelen in de jaren zestig, vol belevenissen van de kleine Nicolaas (7) op school en thuis. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
In Grote avonturen van de kleine Nicolaas duiken we wederom in het dagelijks leven van Nicolaas en zijn ouders en vriendjes. Nicolaas bezoekt zijn vader op kantoor, Nicolaas kent een mop,
Nicolaas gaat met de trein, Nicolaas heeft een losse tand en Nicolaas zegt een lelijk woord. Steeds weer blijft de aandoenlijke, stoute, lieve Nicolaas verrassen en vertederen.
Deze heerlijke, niet eerder in boekvorm verschenen verhalen laten ons opnieuw genieten van de humor, de ondeugendheid en het bijzondere taalgebruik van de kleine Nicolaas en zijn vrienden.

¿Pure pret voor jongens die zichzelf erin herkennen, voor meisjes die iets van jongens willen snappen, maar misschien nog wel het meest voor vaders die ooit jongens waren.¿ ¿ NRC Handelsblad

¿De kleine Nicolaas is een begenadigde verteller, hij heeft zowel een feilloos oog voor de eigenaardigheden van zijn vriendjes als voor de zwakten van de volwassenen.¿ ¿ Het Parool

¿Een held voor jong en oud.¿ ¿ Algemeen Dagblad


René Goscinny (1926-1977) was de schrijver van beroemde stripreeksen als Asterix en Lucky Luke.

Jean-Jacques Sempé (1932) is een van de beroemdste tekenaars ter wereld. Hij werkt voor onder andere Paris Match en The New Yorker.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen