Grote Europese roman
Koen Peeters
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 maart 2007
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-854209-8-9
EAN:
9789085420989
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
294 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Fragmenten, en eerdere versies ervan, verschenen in De Standaard, DWB, Boelvaar poef, Revolver, Ons erfdeel, De gids en Tirade.
Annotatie
Het Europese verleden en de Europese toekomst treffen elkaar in een oude en een jonge man uit de reclame- en relatiegeschenkenwereld. De laatste moet een grensverleggend rapport opstellen over marketing in het nieuwe Europa en reist daartoe alle Europese hoofdsteden af.
Flaptekst
Eindelijk. Na de Great American Novel is er nu de Grote Europese Roman. Een boek met evenveel hoofdstukken als er hoofdsteden in Europa zijn. Een vinnige zoektocht naar het geluk. De Grote Europese Roman beschrijft hoe wij, vreemden, in congrescentra, luchthavens en hotels elkaar toch kunnen vinden. Hoe wij, Europeanen, elkaar aftasten met taal. Hoe wij sommige geheimen alleen kunnen toevertrouwen aan mensen die we nooit zagen of zullen weerzien.

Robin is op zoek naar allesverterende liefde, Theo wordt voortgestuwd door zijn eigen verleden. Ze werken in de marketing, de reclame, de relatiegeschenken. En Theo is Robins baas. Nog een ander verschil: Robin is veelbelovend en ongeduldig, Theo is de wijze, trieste chef die alles al heeft gehad. Ja, alles. Ze zijn zakenmannen. Maar sinds de tv-beelden van Nine Eleven, toen eenvoudige kantoorlui in New York bedekt werden met asse of erin opgingen, zijn zij helden.

In Praag ontmoet Robin een golem, in Boedapest zwemt hij, in Warschau deelt hij het bed met Agnieszka. In Brussel ontmoet Robin eindelijk de ware. De ware? Ja, de enige ware vindt hij op vulkanische wijze. Ondertussen wordt Theo’s geheim langzaam maar zeker onthuld: een oude oorlogsgeschiedenis. Terwijl de wereld zich ontplooit voor Robin, sluit die zich traag én tragisch voor Theo.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen