Hallo tot ziens
roman
Emily Chenoweth
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 december 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Hello goodbye
Jaar van uitgave:
2009
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-610-1035-3
EAN:
9789461010353
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
488 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Hello goodbye. - Cop. 2009. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Rotterdam : BBNC Uitgevers, 2010. - Met grote letter gedrukt.
Annotatie
Een echtpaar viert met hun dochter, vrienden en bekenden in 1991 hun 20-jarig huwelijksfeest in een hotel, maar alleen zij tweetjes weten dat de vrouw terminaal ziek is en afscheid neemt van hen.
Flaptekst
In de winter van 1990 wordt bij de 44-jarige Helen een hersentumor ontdekt, waarvan ze niet meer kan genezen. In de daaropvolgende zomer maakt ze samen met haar man Elliott en hun achttienjarige dochter Abby een reis naar New Hampshire. Ze verblijven een week in een chique hotel, zogenaamd om hun twintigjarige huwelijk te vieren, maar in werkelijkheid om Helen in de gelegenheid te stellen afscheid te nemen. Hun beste vrienden komen langs en samen vieren ze een mooi maar al te kort leven. Terwijl Helen zich erop voorbereidt het leven te verlaten,maakt Abby, die niet weet dat haar moeder ongeneeslijk ziek is, voor het eerst kennis met het echte leven.

Emily Chenoweth werkte als fictieredacteur bij Publishers Weekly. Haar eigen werk is onder meer verschenen in Tin House, Bookforum en People. Chenoweth woont in Portland, Oregon. Hallo tot ziens is haar debuutroman.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen